Bun venit pe site-ul Primariei Lunca Bradului judetul Mures!

Despre noi

Comuna LUNCA BRADULUI – jud. Mures- este situată pe râul Mureş, în mijlocul defileului Deda – Topliţa, pe drumul naţional DN 15 – Târgu Mureş – Reghin – Piatra Neamţ si face parte din Asociatia Comunitatilor Mures- Calimani.

Adresa primariei: Str. Principala nr.188, Judet Mures

Telefon 0265-558112; Fax 0265-558012; Email: lb@cjmures.ro

Sate componente: Salard, Neagra, Lunca Bradului

Suprafata 33032 ha; Suprafata intravilan 455,30 ha; Suprafata extravilan 32576,70 ha

Populatia 2150

Nr gospodarii 861; Nr. case de vacanta 846

Localizarea geografică: Comuna Lunca Bradului este situată în partea vestică a Carpaţilor Orientali în zona munţilor vulcanici Călimani şi Gurghiu străbătută de valea zgomotoasă a Mureşului, care formează la poalele munţilor un pitoresc defileu.

Localitatea se învecinează la nord cu comuna Şarul Dornei din judeţul Suceava, situată dincolo de platoul Călimanilor, în partea estică cu localitatea Stânceni judeţul Mureş, cuprinsă în defileul Mureşului şi Topliţa judeţul Harghita, iar în sud cu comunele Ibăneşti şi Hodac judeţul Mureş, partea vestică este mărginită de cea de-a treia localitate Răstoliţa , cuprinsă în defileul Deda -Topliţa.

Vatra localităţii este situată la jumătatea distanţei dintre capetele defileului Topliţa- Deda la altitudinea de 524 m, este mărginită de sate terase şi culmi înalte de peste 1000 m care închid orizontul comunei şi dau grandoare imaginii reliefului montan.

Etnografic, comuna este cuprinsă în cadrul zonei Topliţa şi este situată pe coordonatele geografice: 46 grade 56 min. 93” latitudine nordică 25 grade 15 min. 5” longitudine estică.

Comments are closed.

ACEST SITE UTILIZEAZĂ COOKIE

Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...

.