Bun venit pe site-ul Primariei Lunca Bradului judetul Mures!

COMPARTIMENT RELAȚII CU PUBLICUL, ACHIZIȚII PUBLICE ȘI SITUAȚII DE URGENTA

Consilier  – post vacant

 

SIGURANTA CETATEANULUI – predare autospeciala de pompieri Com. Lunca Bradului

SIGURANȚA CETĂȚEANULUI este un concept care începând de astazi, 21.08.2018, a luat o altă direcție pentru locuitorii comunei Lunca Bradului.
Autoritățile locale cu ajutorul unui grup de cetățeni cu inimă mare din localitatea olandeză Heeze-Leende au reușit dotarea S.V.S.U. Lunca Bradului cu o autospecială complet echipată pentru intervenția în situații de urgență.
În numele cetățenilor aducem mulțumiri autorităților locale din localitatea Heeze-Leende, domnului primar Paul Verhoeven, grupului care a adus autospeciala col. Michel Zewald, sg. Toon van der Heijden, cap. Jos Rooijmans si celor de la ISU Mures.
Rămânem profund recunoscători domnului profesor Theo Werkhoven care a făcut posibilă această donație și care este amfitrionul acestei acțiuni și datorită căruia cetățenii se simt mai în siguranță.

Exercitiu – ”Gestionarea unei situații de urgență generate de căderi masive de zăpadă.” Com. Lunca Bradului

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș a organizat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în zona Văilor Fântânelului și Ilvei, comuna Lunca Bradului, având ca temă ”Gestionarea unei situații de urgență generate de căderi masive de zăpadă.”, avand ca urmare imediată rătăcirea a două grupuri de turiști.
Salvatori aparținand Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, Grupării Mobile de Jandarmi ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Salvamont, Direcția Silvică Mureș și Primăria Lunca Bradului au intervenit pentru salvarea turiștilor.
S-a intervenit în condiții dificile zăpată mare, temperaturi scăzute iar echipajele au fost nevoite să acopere o suprafață mare.
Intervenția a fost coordonată de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Evenimentul s-a încadrat în planificarea exercițiilor de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru anul 2019, desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș.

 

 

 

Comments are closed.

ACEST SITE UTILIZEAZĂ COOKIE

Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...

.